Nem egy rendhagyó poszt rólam és a gondolataimról.

Beléptünk a kávézóba és megcsapott a finom friss őrölt kávé illata. A varázsa egy kávézónak, a légkör, a szabadságérzés mindig azzal jár nálam, hogy felszabadulnak a gondolataim is. Ezeket viszont nem akarom és nem is szeretem visszafogni.

Biztos ismerős Neked is az érzés, mikor olyan szívesen elmesélnéd a barátnődnek a sok sok gondolatod. DE ott motoszkál benned az érzés: érdekli őt tényleg hány új ötleted van már megint? Tényleg végig akarja hallgatni, hogy adok választ a saját kérdéseimre?

Az igaz barátok meghallgatnak és bólogatnak. Ismernek, támogatnak és melletted állnak. De ettől függetlenül lehetnek kimondott gondolataink, amivel terhelhetjük a a másikat.

Elgondolkoztam ezen és őszintén ki is jelentettem egy másik közös kávézás alkalmával hogy igenis tudom, hogy néha sok vagyok. A szemeim csillognak, érezni a megkönnyebbülést részemről. Ekkor indult el valami. Jött egy nagyszerű ötlet. Ne várj a csodára, építsd fel!

Na de hogy tudok megismerni hasonló gondolkozású Nőket geográfiai korlátok nélkül?

Így született meg egy külföldön élő magyar anyukáknak szóló vállalkozói csoport. Pár hónap múlva, mikor már magyarországi tagok is szerettek volna társulni elgondolkoztam. Vajon ott is tudna működni egy önsegítő Mompreneur csoport? Abban biztos voltam, hogy igény van rá. De vajon működne úgy, hogy én is jól érzem magam, nem feszült a légkör, kedvesen és tisztelettudóan beszélgetnek a tagok? Létrejöhet úgy egy nagy létszámú csoport, hogy elfogadják, mindenki külön egyéniség és eltérő vélemények vannak? Tudjuk kellőképp tisztelni egymást? Tudunk együttműködni harc helyett?

Egyre jobban kezdett érdekelni a kérdés: akik már tudnak tanácsot adni kezdő vagy épp valahol megakadt vállalkozóknak, ahol a google nem segít, vajon megteszik?

Őszintén? Fájt volna a NEM válasz! Ezért úgy döntöttem bebizonyítom, hogy működik. Voltak elképzéleseim, amiket mindenképp meg szeretettem volna valósítani. Egy szuper légkör, egy segítőkész közösség szakértőkkel, és természetesen egy jó nagy adag tisztelettel. Talán feltűnt, hogy nagyon sokszor kiemelem a tiszteletet. Ez nem véletlen.

Úgy vallom és gondolom, minden csak a kellő szóhasználaton múlik. Elmesélheted a véleményed (amely nem egyezik talán a másikéval) olyan tartalommal, hogy azzal a másikat nem sérted meg, de közben tisztán közlöd a saját álláspontodat, érveidet.

Amikor elindult a csoport (és persze azóta is) folyamatosan jönnek a kérdések: miért is csinálod ezt? Miért jó neked, hogy nincs a csoport mögött üzleti háttér, tényleg nem akarsz a tagoknak semmit eladni? Erre nagyon egyszerű a válasz. Nem.

Az én szemléletemhez hozzá tartozik az a vélemény, miszerint mindenki ért valamihez, de senki nem ért mindenhez.

Nem szerettem volna beállni a sorba és elmesélni, hogy csináld meg az évtized üzletét az én tanácsaimmal. Ehelyett szerettem volna egy közösséget létrehozni, ahol fel tudsz töltődni ha motivációra van szükséged, tudsz kérdezni ha elakadtál. De nem egy személytől, hanem épp attól, aki kellő információval rendelkezik egy válasz megírásához.

De még mindig nem mondtam el, nekem ez miért jó. Nekem öröm és boldogság naponta a pozitív és inspiráló posztokat olvasni, nagy boldogság látni, hogy talán egy szabadabb légkört tudtam teremteni. Nagyon jó látni a folyamatos gyümölcsöző együttműködéseket. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani Nektek! A blog és a csoport is közös erővel működik. Közösségben és összetartásban van az erő.

Köszönöm, hogy megismerhettem nagyon sok csodás Nőt, anyukát ez alatt a pár hónap alatt is! Maradjatok továbbra is aktívak, kérdezzetek és válaszoljatok, működjetek együtt és mutassuk meg az olvasóinknak, mire is képes egy kiegyensúlyozott Nő!

Erika Administrator
Egy blog, egy közösség, egy lendület. Anyák, nők, akik vállalkoznak és összefognak. Egy blog ami nem egy személy, hanem “MI” vagyunk. Ez a vízió indította útjára A Mompreneurs közösséget Magyarországon.
follow me