Kedves Mompreneur-ök!

Nőnap alkalmából köszönteni szeretnélek Benneteket a bátorságotokért, a kitartásotokért! Nőnapra nem virággal szeretnélek köszönteni Benneteket, sokkal inkább támogatni, megbecsülni szeretnélek Benneteket! Titeket, akik mertetek egy nagyot álmodni és nap, mint nap azért dolgoztok kő keményen, hogy bebizonyítsátok, a gyermekszülés után is képesek vagytok GDP-t termelni, sőt!

Független munkaügyesként, nőként, HR-esként, vállalkozóként, irodamanager-ként, VA mentorként (és közel 20 év munkatapasztalattal a hátam mögött) és anyaként nap, mint nap látom és a saját bőrömön is tapasztalom mindkét oldal nézeteit.

Látom, ahogy a munkáltatók/vezetők azon panaszkodnak, hogy hiába tesznek meg bármit (csilli-villi pályázatok, ilyen-olyan tréningek, workshopok, anyabarát munkahelyek), hogy az otthon töltött idő alatt is elősegítsék a majdani visszaintegrálásukat. Tapasztalataik szerint ezeket a programokat teljes érdektelenség övezi az anyukák részéről, amiből ők arra következtetnek, hogy a nők szülés után NEM AKARNAK visszamenni dolgozni, nem akarnak dolgozni….

Ti, akik anyaként vállalkozásba kezdtetek, Ti vagytok az ékes bizonyítékai annak, hogy a nők igenis akarnak dolgozni, igenis hasznos tagjai akarnak lenni a társadalomnak ezen a téren is, gyermek vállalás után is.

A hiba talán ott lehet (amit a másik, a munkavállalói oldalon tapasztalok), hogy már nem hisztek a mesében, nem hisztek a munkáltatóktól kapott ilyen-olyan ígéreteknek. Van tapasztalatotok az adott munkáltatóval, s nem gondoljátok, hogy a gyerek előtti 10-12 órás napi munkaidő, majd az anyabarát program keretében valóban megváltozik és valóban marad időtök a gyermekre. Egy nő, a gyermek vállalás által nem veszíti el az addig megszerzett tapasztalatait, tudását. Pusztán támogató körülmények biztosítására lenne szüksége ahhoz, hogy munkavállalóként lelkiismeret furdalás nélkül továbbra is minden fronton (munka-háztartás-gyerek) helyt tudjon állni.

Anyák lettetek, ezáltal felelősek egy gyermekért, akiből szintén a társadalmunk hasznos tagját szeretnétek nevelni.

Aki anyaként vállalkozik, nem a könnyebbik utat választja, hogy kibújjon a munkavállalói felelősség, kötelesség alól, sőt…
Ti inkább vállaljátok a vállalkozással járó rengeteg plusz terhet, munkát, kockázatot, mert továbbra is helyt akartok állni minden fronton. Kényelmesebb és kiszámíthatóbb lenne számukra is nyilván, ha a havi fix fizetés minden hónapban megérkezne a bankszámlára, de nem akarnak a szőnyeg szélén állva hazakéretőzni, ha beteg a gyermek.

 

 

 

 

Én nőként, a magam részéről virág helyett csak annyit szeretnék kérni:

  • az év 365 napján tiszteljétek a Nőket
  • tiszteljük egymást úgy, ahogy elvárjuk, hogy minket tiszteljenek
  • munkáltatóként teremtsétek meg a lehetőséget, hogy a Nők is bizonyíthassák szakmai rátermettségüket, hogy kamatoztathassák a tudásukat
  • ha gyermeket vállalunk, az NE hátrány legyen a munkaerőpiacon!

Boldog Nőnapot nektek Mompreneur-ök! Legyetek büszkék magatokra és mutassuk meg mire vagyunk képesek gyerekkel együtt is!

International Women’s Day 2018

  • További bejegyzések
Innovatív vállalkozó, édesanya. Közel 20 éves munkatapasztalattal rendelkezik, amiből már közel 6 év a vállalkozói létben anyaként. Nevéhez fűzödik a független munkaügyes fogalmának megteremtése. A vállalkozók operatív vállalkozás támogatója, valamint legújabb projektjében 2017 óta szárnyai alá vette a hazai virtuális asszisztenseket és őket mentorként támogatja.
follow me