A mi közösségünk különlegessége, hogy mi mindannyian Nők vagyunk, hasonló család-vállalkozás, idő-management problémákkal. Ezen az úton próbálunk kiteljesedni és a víziónkat megvalósítani. A Momp Mentor Programmal szeretnénk bebizonyítani, hogy együtt mindenképp könnyebb.

A mentor program lényege mindig abban rejlik, hogy a Mentor olyan tudást ad át a Mentoráltnak, amelyben kiemelkedő teljesítményt ért el, vagy olyan tapasztalat áll a rendelkezésére, amiből más tanulhat, profitálhat, építkezhet és fejlődhet.

A mentor program sikere azon múlik, mennyire sok energiát fektet be a két résztvevő a projektbe. A Mentor nem varázsló. A Mentorált a saját személyiségével ötvözi a Mentor jól bevált módszereit és így új kapuk nyílhatnak a Mentorált előtt.

Kinek való a Momp Mentor Program 2.0?

A Mentor Programmal azokat a Nőket, Mompokat szeretnénk a csoport által megszólítani, akik elakadtak vállalkozásuk egy szakaszában és szükségük van szakmai támogatóra. A hit és a motiváció egy támogató Mentorral és közösséggel csodákra képes. Együtt sikerülhet átugranotok azokat a korlátokat is, amelyre talán egyedül nem lenne a Mentorált képes. Mert IGEN, TE is meg tudod csinálni!

Ki is a Mentor?

A Mentor egy elhivatott, nyitott szakmailag elismert Támogató. Többnyire olyan személy, aki szakmai útján találkozott pár segítő kézzel és tudja, mennyire fontos ez a szerep. Tapasztalataival megpróbál segíteni a felmerült problémák, kérdések megoldásában. Bepillantást ad és átadja tudásának egy részét az általa megszerzett know how segítségével, programtól függően akár a szakmai kapcsolatait is mozgosítja. 

Vágysz Te is egy új kihívásra? Ha úgy érzed, készen állsz átadni tudásod és időd egy részével támogatni szeretnél egy vállalkozó anyát, jelentkezz Mentornak.

A mentort a tanácsadásokért cserébe láthatóvá tesszük a Mompreneurs oldalon keresztül, így számára ez egy pozitív kép (én-márka-építés) kialakítását segíti, amely szakmai előrelépést jelenthet.

Ki is a Mentorált? 

A Mompreneurs közösség tagjainak van lehetősége Mentoráltnak jelentkezni a zárt csoportunkban. A Mentorált megfelelő alázattal, nyitottsággal és éberséggel áll a feladat elé. A program egy nagy lehetőség Neked, a jövődnek, a vállalkozásodnak.

Mielőtt jelentkeznél a Mentor Programba tisztázd magadban kérlek (legjobb esetben vesd papírra is), mit vársz el a programtól. Mik a  céljaid vállalkozásodban, hol vannak az akadályaid, miben kérsz és miben vársz majd el segítséget. Mint ahogy a vállalkozásodban is – itt is a célok, a célkitűzés a nagybetűs SIKER titka. A másik nagyon egyszerű titok a “kérdezés”. Kérdezz, légy nyitott és akarj fejlődni.

Hogy is pályázhatsz?

Mentornak vagy Mentoráltnak a zárt csoportban közzétett online kérdőiv kitöltésével tudsz jelentkezni. (Ha nem találnád, de érdekel, kérlek írj röviden az info(kukac)mompreneurs.hu Email címre.

Technikai információk

  • A mentor program 3 hónapig tart (várható kezdés február közepe). Összesen 6 alkalom (5+1)
  • 3 hónap alatt 5 +1 alkalmat kell megtartani. Az első alkalommal a cél, hogy megismerjétek egymást, egymás múljtát és kitűzzétek a következő 5 alkalomra a mentor program céljait. A legnagyobb hatékonyság elérése érdekében írásos feljegyzést célszerű készíteni.
  • A hatékonyság elérésre érdekében a célkitúzésekről írásos feljegyzést/beszámolót kell késziteni az 1., 3., és a záró 6. alkalomról a legnagyobb hatékonyság elérésre érdekében.
  • Mint Mentor kérlek tartsd szem előtt, hogy a mentorált megelőlegezi a bizalmát és az idejét is. Csak akkor vágj bele, ha vállalni tudod a tapasztalat átadását (mindenféle anyagi megfontolás nélkül) és a leírásban szereplő írásbeli vagy videós visszajelzést, összefoglalót is teljesíteni tudod.
  • Mint Mentorált kérlek tartsd szem előtt, hogy a mentorált megelőlegezi a bizalmát és az idejét. Csak akkor vágj bele, ha vállalni tudod a leírásban szereplő elvárásokat. Fogadd meg, hogy teljes erőbedobással hozod ki a 6 találkozóból a maximumot. Korrekten és becsületesen készülsz az alkalmakra, gondolkozol az elhangozzatokon, készülsz az alkalmakra , nyitott és kíváncsi vagy az újra.
  • Mindkét féllel titoktartási szerződést iratunk alá az esetleges jövőbeli félreértéseket megelőzve.

A kiválasztási folyamat

  • A Mentorokat és Mentoráltakat a szakmai területek, felmerülő problémák és esetlegesen a lakóhely alapján állítjuk össze (Eszter és Erika, de erről részletesen olvashatsz majd a visszaigazoló levélben is).
  • Amennyiben megoldható, akkor személyesen tudtok találkozni, de ez nem feltétel. Természetesen online (Whatsapp, Zoom, MSN) is dolgozhattok együtt.

Kérünk Téged, akár Mentorként vagy Mentoráltként jelentkeztél és az első egyeztetés után úgy látod hogy nem tudod tartani a hat alkalmat, vagy más elképzelésed volt, akkor add át a helyed másnak.

Photo by Edu Lauton on Unsplash

Erika Administrator
Egy blog, egy közösség, egy lendület. Anyák, nők, akik vállalkoznak és összefognak. Egy blog ami nem egy személy, hanem “MI” vagyunk. Ez a vízió indította útjára A Mompreneurs közösséget Magyarországon.
follow me