A Mompreneurs tavaszi 2019-es Mentor Programjában fantasztikus csapatmunka alakult ki a Mentor és a Mentorált közt. Szeretnénk bemutatni nektek a hátteret is egy-egy blogcikk segítségével mindkét oldalról.

A Mentor: Domokos Kata, life és business coach, praxisépítő mentor.
https://domokoskata.hu/

A Mentorált: Kepes-Végh Júlia, Nevelj magabiztos, önálló, boldog gyereket program kitalálója.
https://kepesveghjulia.com

 
Juli válaszai:

1.) Kérlek öt mondatban foglald össze miért jelentkeztél mentornak/mentoráltnak a programba.
Kezdő vállalkozóként úgy éreztem, hogy minden tanulási lehetőséget ki szeretnék használni, és nagyon el voltam veszve a márkaépítés – online kommunikáció világában. Sok ötletem volt de nem tudtam hogy merre érdemes elindulni.

2.) Az első találkozás után mi volt a benyomásod? Mi lett a kitűzött cél?
A weblapom létrehozása és a workshopok résztvevői számának növelése. Mindkettő meg is valósult.

3.) Hogyan haladtatok? Hogyan tartottátok a kapcsolatot?
Messengeren, körülbelül két hetente.

4.) Mentoráltként mennyi időt fektettél a két találkozás közötti időszakban a fejlődésedre?
Nagyon nehéz ezt mérni, hiszen tulajdonképpen minden olyan idő, amit a vállalkozásom marketingjével töltöttem, az ide kapcsolódik. Sokszor éreztem azt, hogy rossz tanuló vagyok, mert sokszor nem a megbeszélt feladatokra koncentráltam, hanem a fő üzenetet tartottam szem előtt, hogy abba fektessek energiát, ami jól megy.

5.) Neked, mint mentor milyen pluszt adott a program?
6.) Milyen konkrét eredményeket tudsz felmutatni mentor program után a vállalkozásodban?
Elkészült a honlapom, bár még kezdeti fázisban van, de készül a csalianyagom, a facebook oldalam követőinek száma megduplázódott, több és nagyobb létszámmal folyó workshopom fut jelenleg is.

7.) Villámkérdések (1 szóban vagy 1 mondatban válaszolj):
Újra bevágnál? igen
Ajánlanád másnak? igen
Elérted a kívánt változást? igen
Mitől működött? nem tudom 😀
Mitől nem működött? a skype-tól
Többet adott, hogy MOMP volt a mentorod/mentoráltad? mindenképpen
7.) Összegzés (benyomások, érzések, útravaló stb.)
azt hiszem, hogy mentorválasztáskor kicsit félreértettem a leírást és talán én is félreérthetően fogalmaztam, így lehet, hogy lett volna olyan mentorált, akinek az én mentorom többet adhatott volna

Kata válaszai:

Kérlek öt mondatban foglald össze miért jelentkeztél mentornak/mentoráltnak a programba.

Praxis oldalamon már több mint egy éve mentoráltam akkor kezdő coachokat és szerettem volna a tapasztalataimat felajánlani a Mompreneurs közösségnek is. Úgy látom, teljesen másképp kell kommunikálniuk, online építkezniük a segítő szakmában dolgozóknak, mint egy webáruház tulajdonosának például. Ezt a tudást és a bevált módszereket tudom megmutatni a kezdő coachoknak, hogy kitűnjenek a pályatársak közül ezen az egyre népszerűbb piacon, hiszen szembeötlő, milyen sok a coach az utóbbi években.

Az első találkozás után mi volt a benyomásod? Mi lett a kitűzött cél?
Hiánypótló és nagyon népszerű téma, amivel Juli foglalkozik (gyereknevelés-pozitív fegyelmezés). Az édesanyakat támogató coach praxisomban magam is látom, hogy igény van arra is, hogy a gyereknevelési kérdések, dilemmák útvesztőjében szakértő segítséget és útmutatást kapjanak a szülők. Ezért örültem, hogy egy ilyen területen dolgozó szakembert kaptam mentoráltként. Juli saját weboldalt szeretet volna és a Facebook kommunikációkjának fellendítését tűztük ki célul, továbbá belefogtunk egy online termékportfólió kialakításába.

Hogyan haladtatok? Hogyan tartottátok a kapcsolatot?

Messenger videóhíváson keresztül dolgoztunk, kb 2-3 hetente beszéltünk, közben Julinak adtam házi feladatokat és lehetőséget biztosítottam számára, hogy az egyes alkalmak között is kérdezzen, megmutassa, amivel elkészült. Haladási naplót vezettem, melyet 6. alkalom után át is adtam Julinak, hogy sorvezetőként tudja használni.

Mentoráltként mennyi időt fektettél a két találkozás közötti időszakban a fejlődésedre?
Neked, mint mentor milyen pluszt adott a program?

Mindig az emberi kapcsolatok és a lelki sík, ami a mentoring folyamatban plusz töltetetet és energiát ad. Mert a vállalkozás mögött mindig egy ember áll. A saját belső gátjaival, félelmeivel, a kezdő vállalkozó bizonytalanságával. Így az elméleti és gyakorlati-tudás átadásán túl engem doppingol az, amikor látom ezeket a gátakat eltűnni, a félelmeket elhalványulni.

Milyen konkrét eredményeket tudsz felmutatni mentor program után a vállalkozásodban?

7.) Villámkérdések (1 szóban vagy 1 mondatban válaszolj):
Újra bevágnál? igen
Ajánlanád másnak? igen
Elérted a kívánt változást? részben
Mitől működött? A mentoráltam konkrét tervekkel érkezett, a hozzáállása megfelelő volt, pontos volt a kommunikáció, az alkalmak közötti párbeszéd lehetősége
Mitől nem működött? Továbbra is az offline jelenlétre koncentrált első soran, így az online építkezésben talán kevesebb kézzel fogható eredményt ért el, mintha ezt a teljes 6 alkalmat, annak időtartamát az online építkezésre fordítjuk együtt.
Többet adott, hogy MOMP volt a mentorod/mentoráltad? Mivel édesanya, mindenképpen közrejátszanak azok a tényezők, amik az édesanya válllalkozások sajátjai: időhiány, gyerekfelügyelet kérdése, anyagi korlátok. Úgy érzem, ezekekel a kérdésekkel is foglalkoztunk, hogyan tudna Juli mompként sikeres vállallkozást építeni.
Összegzés (benyomások, érzések, útravaló stb.)

Leírtam a mentoring napló beszámoló részébe, onnan idézem.
“Ha valami elsőre nem úgy alakul, ahogy elképzelted, az nem jelenti azt, hogy rossz a terv. A praxisépítés egy hosszú távú munka, vannak nehezebb időszakok, van, amikor kicsit újra kell tervezni. Ahogy több tapasztalatot szerzel ebben, úgy erősödik meg a hited, hogy nem benned van a hiba, csak lehet másképp kell megpróbálni. Vagy elengedni néha szívszerelem terveket. A dolgok szerencsés együttállása az, amikor szereted, amit csinálsz, és olyat csinálsz, amit az ügyfelek is szeretnek és szükségük van rá. Hitelességgel nincs gond. Szuper a küldetés, az önbizalom is erősödni fog, ha lesznek sikerélmények! Mindig nézd meg, mi az, ami már most jó, jól működik, abba fektess több energiát. Nagyon drukkolok neked! :)”

Erika Administrator
Egy blog, egy közösség, egy lendület. Anyák, nők, akik vállalkoznak és összefognak. Egy blog ami nem egy személy, hanem “MI” vagyunk. Ez a vízió indította útjára A Mompreneurs közösséget Magyarországon.
follow me