A Mompreneurs tavaszi 2019-es Mentor Programjában fantasztikus csapatmunka alakult ki a Mentor és a Mentorált közt. Szeretnénk bemutatni nektek a hátteret is egy-egy blogcikk segítségével mindkét oldalról.

A Mentor: Kern Ági: gazdasági újságíró és gasztroblogger
https://https://www.zenzero.hu//

A Mentorált: Jámbor Fruzsina, szociológus, HR szakember, karrier tanácsadó, coach

https://anyacipojeben.com//

 

Kérlek öt mondatban foglald össze miért jelentkeztél mentornak/mentoráltnak a programba.

Ági: Az utóbbi években egyre többen kértek tanácsot tőlem online marketing témakörben. Ezt a tevékenységet végül hivatalossá tettem. Viszont a legtöbben akik hozzám fordulnak, inkább egy-egy konkrét problémára keresnek megoldást. Nagyon izgatta a fantáziám, hogy egy ilyen hosszú távú programban valóban annyival többet tudok-e segíteni, mint ahogy azt korábban éreztem.

Fruzsi: Én a második lányom születése után lettem biztos abban, hogy ideje lesz hasznosítani a coachingban és a HR-ben szerzett tapasztalataim saját vállalkozásban. A Mompreneurs csoport ebben nagy segítséget jelentett, amikor felmerült a mentorprogram ötlete, éreztem, hogy ez egy szuper lehetőség. A döntést akkor hoztam meg, amikor elolvastam, milyen szuper témákban jelentkeztek a mentorok, így némi dilemma után az online marketing témáját választottam. A mentoring erejében bíztam, és nem kellett csalódnom.

Az első találkozás után mi volt a benyomásod? Mi lett a kitűzött cél?

Ági: Fruzsi azt mondta magáról, hogy 0 kilométeres vállalkozó, viszont a hozzáállása teljesen vállalkozói. A kitűzött cél az volt, hogy a készülő honlap létrejöjjön és minél hatékonyabb kommunikációs eszköz legyen. Ezeket támogattuk meg a közösségi média lehetőségekkel.

Fruzsi: Teljesen le voltam nyűgözve Ági közvetlenségétől, nyitottságától és profizmusától. Az elejétől fogva tiszta volt, hogy mi inkább a tanácsadó jellegű mentoringot fogjuk csinálni, így elég konkrét célokat tűztünk ki. Cél volt az éppen fejlesztés alatt álló honlapom SEO-ja, szövegezése, a termékpiramisom kialakítása, a tudatosabb FB marketing és a blogbejegyzéseim hatékonyabb megírása.

Hogyan haladtatok? Hogyan tartottátok a kapcsolatot?

Ági: A személyes találkozókra az elő és utolsó alkalommal került sor. Online konzultálva hatékonyabban és gyorsabban tudtunk haladni.

Fruzsi: szerintem nagyon jól haladtunk. Az első és az utolsó találkozónk zajlott személyesen, a többit zoom-mal oldottuk meg, nekem így könnyebb volt a baba mellett megoldani. Mellette folyamatosan leveleztünk és cseteltünk. Heti, kétheti rendszerességgel tartottunk másfél-két órás üléseket, az ut, személyes találkozó csúszott meg egy kicsit, családi okok miatt.

Mi vagy mik a mentor program alatt elért eredmények?

Ági: A létrejött honlap mellett a személyes szolgáltatások lehetősége is körvonalazódni látszik. Úgy gondolom, hogy a kitűzött célokat sikerült megvalósítani. Még nincs minden 100%-osan készen, de az irány jó. A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy rengeteg dolog kiderült abból a szempontból, hogy milyen kommunikációs területtel érdemes erősebben foglalkozni.

Fruzsi: az új honlapom végül nem jött be, ez sajnos a platform és a fejlesztő hibája, most dolgozom együtt egy új fejlesztővel, remélem, hamarosan révbe érek. A szöveg, a termékek, a SEO és a FB marketing viszont mind megvan, és az új oldalamon is használni tudom az eddigi eredményeim. Ezen túl viszont rengeteg segítséget kaptam ahhoz, hogy igazi vállalkozó válhasson belőlem, csodás beszélgetések és egy szuper új barátság lettek a hab a tortán 😉

Összegzés

Ági: Számomra fantasztikus volt, hogy első perctől ennyire jól együtt tudtunk dolgozni. Külön öröm számomra, hogy olyan mentoráltat kaptam, aki hajlandó a megvalósításra, így valóban tudtunk haladni.

Fruzsi: Nagyon jó élményekkel zártuk le a mentoring folyamatot, ez a program hihetetlen élmény volt, köszönöm a lehetőséget!

Erika Administrator
Egy blog, egy közösség, egy lendület. Anyák, nők, akik vállalkoznak és összefognak. Egy blog ami nem egy személy, hanem “MI” vagyunk. Ez a vízió indította útjára A Mompreneurs közösséget Magyarországon.
follow me