Ha Te is úgy érzed, hogy az egy hetes nyaralás alatt nem pihentél többet másfél óránál, gyere és vesd bele magad az otthoni nyaralásba egy héten keresztül. A #masfeloratnyaralok projekt értekek van, Tőlünk Nektek.

Nem jött össze idén a nyári pihenés? Vagy Te is jól megnyaraltattad a gyerekeket, Te magad pedig még fáradtabb lettél, mint előtte? Sebaj, akkor menj szabira holnap délután fél 2-től 3-ig!

Frissen induló vállalkozás mellett, két kisgyerekkel nekem sem sikerült az idén a „tankönyvi nyaralás“, de valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül.

Pedig időnként ki kell kapcsolódni és fel kell tölteni még a mompreneurök – kimeríthetetlennek tűnő – akkumulátorait is. Ha nem jut erre egy egész hét, akkor kerítsünk rá időt hétköznap!

Vége a nyárnak, indul a suli, az ovi, sírnak a tanárok, reménykednek a szülők, hogy talán mostantól kicsit könnyebb lesz, de így vagy úgy, a nyaralások ideje lejárt, a mólók üresek, a lángosos már csak hétvégére nyit ki.

A pihenés mindenkinek mást jelent: van akinek a kanapé és egy bögre finom forró tea meg egy jó könyv a non plus ultra, van, aki a moziban éli át a katarzist, mást pedig egy jóleső masszázs kapcsol ki a leginkább. Akárhogy is, biztosan mindannyian fel tudunk sorolni legalább 5 féle dolgot, ami rendkívül jól esne a szünidő után, mikor már úgy szomjazunk egy kis énidőre, hogy szinte rá sem merünk gondolni, mert belesajdul a szívünk még az ötletbe is… pont ilyenkor van szükség egy jó haditervre!

Szervezz magadnak egy héten át, minden nap másfél óra szabadidőt.

Legyen ez is egy, a manapság olyan népszerű, hashtages online kihívások közül! Nevezzük, mondjuk #anyahét-nek.

Persze van, hogy az a másfél óra az egyik nap csak fél óra lesz, de előfordul, hogy 2,5 is jut – ügyesen beosztva belefér mindenféle régen várt, hiányzó kényeztetés: jóga, kozmetikus, bicajozás, fűben fekvés, zenehallgatás… kinek mi.

Igazából minden fejben dől el. Ha az igényeinket a lehetőségeinkhez igazítjuk, akkor elégedettek leszünk az életünkkel. „Minden egyszerre nem megy“ – szokták mondani. Ezért ha az idén nem tudtunk beiktatni egy klasszikus nyaralást, akkor cserébe valószínűleg jól haladtunk a vállalkozásunkkal! ☺ Próbáljunk megbékélni az aktuális helyzettel. Ebben segíthet, ha írunk például egy listát arról, hogy pillanatnyilag mik a legfontosabb céljaink.

Most igyekezzünk csak a rövid távú célokra koncentrálni, ne keverjük bele az 5 éves terv legfontosabb elemeit!

Ebben a listában biztosan meg fogjuk találni azt az okot, ami miatt végül elmaradt az idei pihenés, viszont így nem csak a hiányt fogjuk érezni, hanem meglátjuk az indokát is, azt a fontos célt, aminek az érdekében „beáldoztuk“ a nyarat. Most pedig veregessük meg szépen a saját vállunkat, amiért kőkemény harcos amazon… izé… céltudatos vállalkozó mamiként meneteltünk az álmaink felé! ☺

Az Anyahét #masfeloratnyaralok alatt bőven lesz alkalmunk elkészíteni ezt az összesítést (is). Közben bizonyára remek ötleteink jönnek a vállalkozásunkhoz, élvezzük ki a detoxikálás minden kellemes hozadékát! Esetleg megbolondíthatjuk ezt a hetet egy különleges diétával, vagy bevezethetünk egy olyan új, jó szokást, amit már régóta tervezünk, de valahogy sosem volt rá megfelelő alkalom.

Nem is beszélve arról, hogy ha a Párunk megajándékoz minket egy ilyen héttel, nem csak hálásak leszünk neki, hanem nagyon szerelmesek is… a boldog párkapcsolat egyik titka pedig az örök megújulás, mint tudjuk!  A rehabilitáló program megkoronázásaként pedig a hétvégére bevethetjük a titkos fegyvert: a nagyit, és jól elszökhetünk egy délelőttre kettesben!

Egy kicsit olyan ez, mint amikor a festő leteszi az ecsetet, elmegy a műterméből, friss levegőt szív, beszélget egy barátjával, aztán hazamegy kertészkedni egy keveset és amikor visszatér a félkész képhez, teljesen új szemmel látja azt. Észrevehet olyan hibákat, aránytalanságokat, amik, míg ott ült az állványtól 30 centire, rejtve maradtak előtte.

Bár többnyire nem vagyunk festők, az elszakadás-kizökkenés-távolság a munkánkkal ránk is hasonló „wow“-hatással lehet… érdemes kipróbálni!

Sok sikert Mindenkinek! #masfeloratnyaralok

follow me