A Mompreneurs tavaszi 2019-es Mentor Programjában fantasztikus csapatmunka alakult ki a Mentor és a Mentorált közt. Szeretnénk bemutatni nektek a hátteret is egy-egy blogcikk segítségével mindkét oldalról.

A Mentor:Kovács Márta, életút konzulens, coach, www.eletutkonzultacio.hu

A Mentorált: Tárcza-Pap Judit, Anya coach, www.boldoganya.hu

 

Kérlek öt mondatban foglald össze miért jelentkeztél mentornak/mentoráltnak a programba.

Márta: Szeretek segíteni, annak, akinek szüksége van rá. Amikor én 54 évesen váltottam, megtaláltak az ingyenes lehetőségeket segítő kezek formájában. Hálából szerettem volna visszaadni a segítséget, amit kaptam. Az élet így szép és jó, adunk ás kapunk. Különösen szép volt a folyamatban, hogy coachként adhattam át a tapasztalataimat.

Judit: Mentoráltnak jelentkeztem azért, mert rájöttem, hogy erősen segítségre szorulok a vevő/ügyfélszerzésben. Nem igazán értek hozzá, hogyan kell ezt csinálni hatékonyan, működően. Amikor benyújtottam a jelentkezésemet, még egy “hivatalos”, külsős ügyfelem sem volt (ismerősök, csoportokon keresztül jöttek néhányan, de a honlapos, FB csatornás ügyfélszerzésben 0%os volt a rátám.

Az első találkozás után mi volt a benyomásod? Mi lett a kitűzött cél?

Márta: Az első pillanattól láttam, hogy Judit nagyon motivált, lelkes, nagyon szeretne haladni, ez engem is ösztönzött.

Judit: Az első benyomásom az volt, hogy jó kezekben vagyok Mártánál (Kovács Márta volt a mentorom). Higgadt, pozitív, tapasztalt, elkötelezett volt. És pont szintén coach, és ő is egyedül indította el a saját coaching vállalkozását, így példának, motivációnak is nagyon jó volt olyannal találkozni, aki már működtet egy ilyen gépezetet.

A kitűzött cél a fókuszpontjaim meghatározása volt. Mivel kb mindent akartam csinálni egyszerre (FB, insta, blog, hírlevél, előadások, webshop, fejlődés, marketing tanulás, értékesítési folyamatok, plussz természetesen gyorsan nagyon sok pénzt keresni…stbstb), ebben le kellett lassulnom. Különösen azért, mert a jelentkezés után tudtuk meg, hogy úton van a harmadik gyerkőc (októberre várjuk), a 2 és a 4 éves mellé, plusszban jött egy előre nem tervezett költözés (Maglódról Hatvanba, ami teljesen felforgatta az életünket).

Hogyan haladtatok? Hogyan tartottátok a kapcsolatot?

Márta: Először személyesen találkoztunk, aztán Skype-on tartottuk a megbeszéléseket. 2 hetente beszéltük meg az időpontokat, aztán az élet hozott egy-két csúszást bele (gyerekek betegsége, és kismama aggyal rosszul megszervezett beszoktatás miatt).

Judit: Egy-két csúszás belefért a programba, különös tekintettel a nehezített körülmányekre.

Mentoráltként mennyi időt fektettél a két találkozás közötti időszakban a fejlődésedre?

Judit:Kicsit felnőni a feladathoz. Higgadt, nyugodt fejjel reálisan átgondolni, hogy milyen kapacitásokat tudok a vállalkozásomra fordítani. Így szinte napi szinten hangoltam át magamat az új, érett vállalkozói gondolkodásmódra.
Ezen túl a feladatokkal töltött idő változó volt, 2-5 óra között mozgott.

Neked, mint mentor milyen pluszt adott a program?

Márta: Motivált, lelkesített.

Milyen konkrét eredményeket tudsz felmutatni mentor program után a vállalkozásodban?

Judit:

Milyen konkrét eredményeket tudsz felmutatni mentor program után a vállalkozásodban?
Mentorált Judit: Valahogy már a jelentkezéssel feloldódott valamilyen gát, és még az első találkozás előtt lett két új ügyfelem 
További eredmények:
– már az akkor folyamatban lévő előadássorozatom alkalmával sikerült feliratkozókat gyűjtenem, rájuk építettem fel az egyik értékesítési hírlevél folyamatot.
– elkészült két értékesítési, ügyfélszerző folyamatom terve (a megvalósítás is folyamatban van)
– elkezdtem hosszabb távon gondolkodni és tervezni (90 napra) a feladatokkal, nem csak adhoc haladok, amibe épp belekapok.
– 40%-os szintre sikerült hozni a webshopom indítását
– sikerült a fókuszpontokat meghatározni: webshop, hírlevél folyamat felépítése. A többi csatorna (FB, blog, insta) egy kommunikációs stratégia részeként (ezt külsős készíti el) ezeket támogatja. Így nem esek szét, és tudom, hogy mit, miért csinálok.
– nem őrültem meg, hogy nem tudok annyit dolgozni, amennyit szeretnék, mert reálisan fel lett építve a folyamat, hogy mire van kapacitásom, és mi az, amit halasztani kell későbbre.
– Illetve hogy ne adjam fel, amikor kisebb a lendület, mert tudom, hogy ott van a felépített tervem, amit ha nem is sikerül 90 nap alatt végre hajtani, de mondjuk 110 nap alatt hajtok majd végre, akkor is a végeredményt el fogom vele érni: elindul a webshopom és lesz egy értékesítésre fókuszáló hírlevél folyamatom, ami akár a babázás mellett is tud már passzív jövedelmet termelni nekem.

Villámkérdések (1 szóban vagy 1 mondatban válaszolj):

Judit:Újra bevágnál? IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Márta: IgenAjánlanád másnak? IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Márta: Igen Elérted a kívánt változást?
Judit:Sokkal többet annál. Nem számítottam ilyen szintű érési folyamatra magamnál.
Márta: Igen

Mitől működött?

Márta hozzáértése, tapasztalata, hogy tudott az én tempómban haladni (egy-két dolog kicsit sokáig tartott, míg leesett nekem, míg beláttam dolgokat, de kivárta) és hogy akartam, nagyon.

Mitől nem működött?

Többet adott, hogy MOMP volt a mentorod/mentoráltad? Igen, értette, hamarabb látta, hogy lassítanom kell a várandósság miatt, mint ahogyan én láttam, vagy éreztem volna ezt magamon.

Összegzés

Judit: Életmentő volt számomra ez a program, legalábbis vállalkozás-mentő. Azt hiszem, hogy sok-sok évi saját tapasztalat megszerzését spórolta meg nekem. Így is lesz még mit tanulnom, tapasztalnom a saját bőrömön, de a MomP Mentor Program segített egy-két évet előre ugranom a vállalkozóvá érési folyamatomban. Hálásan köszönöm Nektek!
Márta: Judit lelkesedése, a nehezített körülményei ellenére magával ragadó volt. Ez a lelkesedés még a skype-on is átjött. Sok sikert Neked Judit. Maradunk kapcsolatban.

Sok sikert kívánok neki, és soha meg nem szűnő lelkesedést!

Erika Administrator
Egy blog, egy közösség, egy lendület. Anyák, nők, akik vállalkoznak és összefognak. Egy blog ami nem egy személy, hanem “MI” vagyunk. Ez a vízió indította útjára A Mompreneurs közösséget Magyarországon.
follow me